top of page
Tourtocht 'Het Geheim van de Kempen'
Tourtocht 'Het Geheim van de Kempen'

za 11 mei

|

Cinecitta

Tourtocht 'Het Geheim van de Kempen'

De 12e editie van de jaarlijkse tourtocht door de Nederlandse en Belgische Kempen!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

11 mei 2024, 08:00

Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg, Nederland

Over het evenement

Het Geheim van de Kempen is een wielertocht door de Nederlandse en Belgische Kempen. Vertrek vanuit Cinecitta Tilburg, Douaneloods Baarle-Nassau grens of D’n ouwe Brandtoren Reusel. Daarnaast organiseert de wielervereniging de laatste vrijdag van maart een wielerquiz in Cinecitta en proosten we met een glas Kwaremont op de wielerklassiekers die worden vertoond in Ruimte X van Cinecitta.

Op zaterdag 11 mei, als afsluiting van het wielervoorjaar 2024, zal de toertocht Het Geheim van de Kempen worden verreden, inmiddels alweer de twaalfde editie. Er kan, tussen 8.00 en 10.00 gestart worden op drie locaties. Namelijk bij:

 • Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg
 • Café Het Spoorhuis, Grensweg 28, 5111 EC Baarle-Nassau
 • Taverne D’n Ouwe Brandtoren, Burg. Willekenslaan 2, 5541 NA Reusel

Er kunnen drie routes  gefietst worden. Van 75, 100 en 135 kilomter.  Alle routes voeren langs heidevelden, weiden, akkers, bossen en vennen in de Nederlandse en Belgische Kempen.

Afgelopen jaren waren de deelnemers, die overal vandaan kwamen, tot zelfs uit Zeeuws-Vlaanderen toe, unaniem vol lof over de catering onderweg, de zorgvuldige bewegwijzering en de prachtige route. En uiteraard ook over de ontspannen nazit, met veel onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde wielerverhalen. Als herinnering aan de tocht wordt aan de deelnemers een boekje uitgereikt, geschreven door Jace van der Ven, geïllustreerd door Ivo van Leeuwen en vormgegeven door Annette Paulsen.

In de weken voorafgaand aan de toertocht zal op deze site historische informatie worden gegeven over de startplaatsen en opmerkelijke punten langs de route.

Tickets

 • Regulier

  € 13,50
  Verkoop geëindigd op
 • NTFU leden

  € 11,50
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page